Házi Kimchi recept

Sziasztok!

Az elmúlt két hónapban – az időjárás ellenére – egy kicsit elvoltam havazva, de megint itt vagyok és újult erővel folytatom a blogot. Sajnos a következő részre még várnotok kell, addig is hoztam nektek egy kimchi receptet, hogy addig sem unatkozzatok. 🙂

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Oldjuk fel a sót 1,5 csésze vízben.
  2. Finomra vágjuk a káposztát és áztassuk 3-4 órán keresztül a sós vízbe, vagy amíg meg nem puhul (rosszabb esetben akár hat óra is  lehet)
  3. Öntsük bele egy fazékba a rizslisztet és adjunk hozzá egy csésze vizet.
  4. Tegyük közepes lángra és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik (kb 5 perc).
  5. Rakjuk át a masszát egy közepes edénybe és adjuk hozzá a chili paprikát, a halszószt és a cukrot.
  6. Keverjük jól össze és hagyjuk, hogy a massza kihűljön.
  7. Adjuk hozzá a zöld hagymálat, a vöröshagymákat, a fokhagymákat és a gyömbért a masszához és keverjük össze.
  8. Miután a káposzta megpuhult, öntsük le róla a sós vizet és alaposan öblítsük le (minimum 3-szor).
  9. Gyúrjuk össze a masszát a káposztával és tároljuk egy befőttes üvegbe.
  10. Azonnal is tárolhatjuk, ha szeretjük a friss kimchit, de akár azt is hagyhatjuk, hogy jobban összeérjenek az ízek.

Tippek:

MynAh

Címkék: , ,
Tovább a blogra »