Him-nae pag pag!

Házi Kimchi recept

Sziasztok!

Az elmúlt két hónapban – az időjárás ellenére – egy kicsit elvoltam havazva, de megint itt vagyok és újult erővel folytatom a blogot. Sajnos a következő részre még várnotok kell, addig is hoztam nektek egy kimchi receptet, hogy addig sem unatkozzatok. 🙂

 

Hozzávalók:

  • Egy fej napa káposzta (kínai kel)
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál édes rizsliszt
  • 1/2 csésze koreai erős chili paprikapor – de helyettesíthető sima chilivel is
  • 4 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 zöld hagyma
  • 1/4 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál gyömbér

Elkészítés:

  1. Oldjuk fel a sót 1,5 csésze vízben.
  2. Finomra vágjuk a káposztát és áztassuk 3-4 órán keresztül a sós vízbe, vagy amíg meg nem puhul (rosszabb esetben akár hat óra is  lehet)
  3. Öntsük bele egy fazékba a rizslisztet és adjunk hozzá egy csésze vizet.
  4. Tegyük közepes lángra és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik (kb 5 perc).
  5. Rakjuk át a masszát egy közepes edénybe és adjuk hozzá a chili paprikát, a halszószt és a cukrot.
  6. Keverjük jól össze és hagyjuk, hogy a massza kihűljön.
  7. Adjuk hozzá a zöld hagymálat, a vöröshagymákat, a fokhagymákat és a gyömbért a masszához és keverjük össze.
  8. Miután a káposzta megpuhult, öntsük le róla a sós vizet és alaposan öblítsük le (minimum 3-szor).
  9. Gyúrjuk össze a masszát a káposztával és tároljuk egy befőttes üvegbe.
  10. Azonnal is tárolhatjuk, ha szeretjük a friss kimchit, de akár azt is hagyhatjuk, hogy jobban összeérjenek az ízek.Kimchi (1)

Tippek:

  • Ha nem szeretjük, vagy nem bírjuk az erős ízeket, rakhatunk bele kevesebb paprikát is. 
  • A káposzta méretétől függőn készítsük el a masszát. Ha nagyon nagy a káposzta, adhatunk hozzá uborkát vagy más zöldségeket is.
  • Amikor kimchit használsz, nyomd le a kimchit, hogy ellepje a folyadék, különben nagyon keserű lesz és megváltozik az íze.
  • Használjunk kesztyűt a gyúrásnál (igen, mint a filmekben), mert foltosak leszünk.

 

MynAh

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!