Jeonju Bibimbap Fesztivál egy izgalmas étel-fesztivál, amelynek témája a Jeonjui Bibimbap, az egyik legismertebb Koreai étel. Az idei fesztivál a házigazdája a különféle ételeseményeknek, ideértve a Koreai Élelmiszer- és Idegenforgalmi Fesztivált, a Nemzetközi Étel Kiállításnak és a Hagyományos Liquor Fesztiválnak.
A fesztivál több szórakoztató programból áll: kulturális előadásokból, élelmiszer versenyből, Hanok (hagyományos ház) Village-ben pedig ételt kóstolhatnak a látogatók, valamint ugyanitt vannak túra programok is.
Idén Október 23-26ig tart, a rendezvény pedig mindenki számára ingyenesen látogatható.
Jeonju Bibimbap – Korea legjobb étele
A Bibimbapot úgy említik, mint a Chosun korszak három legnépszerűbb étele közül az egyiket. Most, a bibimbap az egyik legismertebb étel a koreai ételek közül és a legkedveltebb a külföldiek körében. Többek között a rizsnek, a harminc különböző zöldségnek, tükörtojásnak, fenyőmagnak és diónak köszönhetően rengeteg fehérjét, vitamint, ásványi anyagot, szénhidrátot és zsírt tartalmaz. A bibimbap egy wellnes étel, amely tartalmazza az ősi Korea bölcsességét és filozófiáját, szeretetet adva az egész világnak.
Jeonju Bibimbap Története – Étek a királyi asztalról
Sok hipotézise van a bibimbap történetének: a királyi asztal, egy szertartásos étel, Donghak forradalom, mezőgazdasági szezon étel, de a legmegbízhatóbb az, amelyik szerint először a királyi asztalnál szolgálták fel, utána átadták és terjesztették az alacsonyabb osztályoknak.
A feljegyzések szerint az emberek kétszáz évvel ezelőtt kezdtek el bibimbap-ot enni Jeonju-ban. Népszerűségét a tökéletesen gőzölt rizsnek, a helyi hozzávalóknak és a helyi nők kiváló képességeinek köszönheti.
Változnak az idők, változnak a nevek
Nem mindig hívták bibimbap-nak, helyette többek között bibida-nak (jelentése ‘keverés’, mivel a rizst el kell keverni a zöldséges feltéttel), goldongjiban-nak (golding jelentése ‘különböző elemek keverédese’) és bubimbap-nak (Sinijeonseo, egy ismeretlen író könyvében írt erről még az 1880-as években, ami a nemességnek szóló szakácskönyv volt).
MynAh
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: